23 Eylül 2010 Perşembe

Daha ne kadar durduracak bizi Bahattin Duran.. Yok mu "dur" diyecek..!


BJK maçı bitti ve maç sonunda "hakem kötüydü‚ yanlışlar yaptı" dedi bizimkiler (Yöneticiler‚Aykut Hoca Volkan‚ Selçuk vd.) ama ne oldu..? Her zamanki gibi gene tısss..

Ne medyada bahseden var‚ ne hakemi yargılayan‚ ne de bir isyan eden.
Maçın üzerinden 2 gün geçti kimse gık bile demiyor..

Düşmüşüz düğün dernek işlerine ve camianın her mensubu suçlu arıyor..Birbirini yok etme derdine düşüyor ve kişisel kaprisler Fenerbahçe´den daha mühim hale getiriliyor..!

Pazar gecesi 2.yarıda kötü futbol oynadık‚ hatalı işler yaptık ama daha ilk yarıda maçı kopartabileceğimiz halde hakem hatalarına maruz kaldık ve ne yazık ki kimseden tık yok..

Hekem Cüneyt Çakır hem nalına hem mıhına saçma sapan bir maç yönetti ve o penaltı ile günü kurtardı..

"Cüneyt Çakır o gece kötüydü..Hata yaptı..Görmedi..kötü niyetli değildi..germek istemedi..idare etti." diyelim..

Ama bir yan hakem vardı ki kimse bana onun bilinçli olarak her kararda Fenerbahçe aleyhine çalışmadığını anlatamaz..!
Çünkü zaten sabıkalı ve zaten Fenerbahçe düşmanı bir yan hakem olduğu ispatlıydı..Bunu bir kez daha‚ hem de bizim evimizde alenen gösterdi..

Bazı pozisyonları resimlerle göstereceğim ama bir pozisyon vardı ki tam dibinde oldu ve bu hakemin niyetinin kötü olduğunun ispatıydı..

Tam tac çizgisinin önünde bizim bir futbolcumuza sert bir faul yapıldı..
Yani o kadar bariz bir faul ki Selçuk Dereli bile verirdi..

Ama bu yan hakem‚ bu verdiği kararlarla BJK yandaşı gibi davranan Bahattin adlı Duran herif bu bariz faulde hani o klasik hakemlerin bizim futbolculara yapılan faullerde elleriyle yaptıkları "hadi ordan..kalk kalk" hareketi var ya onu yaptı aynen..Adam tac çizgisinin üzerinde pozisyon tam dibinde..Ama faul için bayrak kaldıracağı eliyle "kalk kalk..! " işareti yapıyor bizim futbolcumuza..

Fakat pozisyon o kadar net bir faul ki Cüneyt Çakır bile uzaktan görüp yan hakemin vermemesine rağmen faulü lehimize verdi..
Hatta rakip futbolcu bile özür diledi faulü yaptığı futbolcumuzdan..

İşte burada şimdi çuvaldız elimde önüme gelen saplayacağım..

Yahu kardeşim bu adam seni geçen sene belki de şampiyonluktan edecek maçta İnönü Stadında 10 kişi bırakıp seni bu kaoslardan kaos beğeneceğin durumlara sokmaya sebep olmadı mı..
Hani o orta hakem Kartal Fırat abisiyle oynadıkları

-atayım mı..
-at abi at..

orta oyununu oynayan ve "at abi at.."derken yağları eriyen Bahattin Duran değil miydi..



Peki ne işi var kardeşim bu adamın senin bu hayati maçında..

Tabii ki maç boyu o çizgide onlarca tekme yersin ve tabii maç boyu o çizgide onlarca olay olur..ve hepsinde de sen zararlı çıkarsın..!

Bakın görün olayları ve isyanları ve hepsi de aynı yan hakemin olduğu kanatta yaşanıyor..ve görün ki sadece 1-2 değil bütün futbolcularımız zıvanadan çıkıyor bu hakem yüzünden..

Dikkat edin hepsinde aynı hakem ve hepsinde Bahattin Duran..!

1-Emre ile..



2- Santos ile..



3-Bilica ile..



4-Lugano ile..



ve şu aşağıdaki resimdeki pozisyonda tam bu yan hakemin gözü önünde oldu ve olayı terse çevirin ve Lugano´nun bu dirseği Quaresma´ya attığını düşünün..Resimdeki olay mahalli Bahattin Duran´ın bakış ve gayet net görüş açısındaki tac çizgisinin önü..!



Sonra da gelin deyin ki hakemle ilgisi yok‚ hakem tarafsızdı‚ hakem masumdu diye..

Bakın birazdan bu hakemin hayat hikayesinden pasajlar da sunacağım ve BJK maçlarımızda neden bu yan hakemin aktif rol oynadığını göreceğiz hepimiz..

Olay masumane değil ne yazık ki ve belirli bir plan çerçevesinde entrikalar döndürülerek yapılıyor..

Gözümüzü hala kapalı tutuyorsak‚ değil 4‚ 444 açmıyorsak her şey müstahak demek bize..

Bu yan hakemin bu maça görevli olarak atandığını iddia ediyorum ve işte belgelerim..
Yönetim uyuma‚ sen de araştır ve isyan et..!

Takımımız kötü olabilir‚ yenilebilir‚ puanlar kaybedebilir‚ şampiyonluklar kaybedebilir ama hakkımızın yenmesine göz yummamalıyız...Hakemler tayin etmemeli bizim kaderimizi‚ hakemler oynamamalı rakiplerle beraber bize karşı...

Metro ve Real´in Meyve-Sebze Bölümü Satın Alma Müdürlüğünü yapan bir yan hakemin yüzünden milyon dolarların etkilendiği ve milyonlarca insanın hayatına etki eden sevinç ve hüzünleri yaşadığı bir maçı seyrettik..

Yahu bu kadar basit midir bir satın alma Müdürü´nün hayati maçları böylesine bir taraftan ‚alıp diğer tarafa ikram etmesi..

Bakın‚ bu yan hakem adil bir hakem olsaydı hem Quaresma‚ hem Zapatocny‚ hem de İ.Üzülmez kırmızı kartla atılırdı aynı Kazım´ın atıldığı "at abi at." şeklinde..

Ama ne yazık ki bu kadar bariz şekilde BJK´lı olduğunu kendisinin de belirttiği bir hakemi en önemli 2 BJK maçında görevlendiriyorlar ve biz de "eyvallah" diyerek bile bile lades oluyoruz bir kez daha..!

Bizim kulüpte bu işleri takip eden‚ bu işlerle ilgilenen kimse yok mudur Allah aşkına..Bu tür maçlar öncesi böylesi araştırmalar yapılıp‚ Yönetim Kurulu´na rapor halinde sunulmaz mı..Kurumsallık sadece para getirecek işler yapmak mıdır..Kulübün haklarını savunmak ve geleceğine dair yolunu açmak da değil midir Kurumsallık denen illet..

Bu işleri yapan yoksa‚ gönüllü olarak yapmaya hazırım yahu..Hem de para istemeden..Üste para da veririm gerekirse..
Bu kadar kolay olmamalı bu işler ve bu kadar kör göze parmak sokulmamalı..!

Neyse‚ şimdi de Bahattin Duran´ın tff.org´daki bir röportajından kesitler sunayım ve sizler de görün bu yan hakemin masumluğunu..!

Babası ve amcası profesyonel futbolcu olunca‚ insan ister istemez futbolun içinde doğmuş oluyor. Onun için de hayat böyle gelişmiş. Soyunma odalarının Bengay ve limon kokuları arasında büyüyüp futbolcu olmayı hayal ederken‚ "okul mu futbol mu" yol ayrımında endüstri mühendisliğini tercih etmiş. Yine de futboldan kopmamış ve yardımcı hakem olarak devam ettiği yolda 2003´ten bu yana FIFA kokartını göğsüne takmış. Bir yandan çok önemli maçlarda bayrak sallarken‚ diğer yandan da Metro ve Real´in Meyve-Sebze Bölümü Satın Alma Müdürlüğünü yapıyor.



-Hakem röportajlarımızdaki amacımız sizleri kamuoyuna daha yakından tanıtmak. İnsanlar sizi isim olarak bilse de sahada bayrak kaldırıp indiren figürler olarak görmekten öteye geçmiyor. Oysa sizin saha dışında da bir hayatınız var. İsterseniz biz en baştan kısa hayat hikâyenizle başlayalım.

-26 Eylül 1975´te İstanbul´da doğdum. Ailem Kuzguncuklu. Aynı adı taşıdığım rahmetli dedem Bahattin Duran‚ Kuzguncuk´ta ilk sinemayı açan kişi. Daha sonra ailem sahilden biraz yukarıya‚ İcadiye´ye taşınıyor. Benim için de futbol kendimi bildiğim andan itibaren başlıyor.

-Futbola ilginize dönelim. Kendimi bildim bileli futbolun içinde olduğunuzu söylemiştiniz.

Babam da amcam da profesyonel futbolcu. Amcam Şecaattin Duran 1. Lig´de Diyarbakırspor‚ Elazığspor ve Giresunspor´da kaptanlık yapmış. Babam Namık Duran ise Kasımpaşa´da futbol oynadıktan sonra amatör kulüp yöneticiliği yaptı.

Dediğim gibi‚ ben gözümü açtım‚ kendimi maçların içinde buldum. Futbolun dışında olmama imkân yoktu yani. Babamın beni dışarı çıkardığı ilk yer soyunma odası koridorlarıydı. Bengay ve limon kokularıyla büyüdüm. Bu derece futbolun içinde olunca yürümeye başladığınız andan itibaren top peşinde koşuyorsunuz.

Ortaokul‚ lise dönemlerinde de iyi oynayan bir futbolcuya dönüşmüştüm. Orta saha ve kanatta oynuyordum. Süratli bir oyuncuydum.

Babamın dayısı da Beşiktaş´ta oynamış Arap Ayhan‚ Ayhan Hançer yani.

Ben de bir süre Beşiktaş´ın altyapısına gittim.

************************************************

Sanırım son iki paragraf yeterli ve artık yorum yapmaya gerek yok..
Hayati 2 maç oynuyoruz 2 sezondur ve her ikisinde de hayati puanlar kaybediyoruz ve her 2 maçta da aynı yan hakem..
Belki BJK´lı değildir ama bu kadar tesadüfün de yan yana gelmesi çok büyük tesadüf‚ değil mi..?

Tesadüfün ince deliği dedikleri bu olsa gerek..

Hakem atamaları Papermoon´dan yapılıyor halen ve biz uyuyoruz..
Böyle devam ederse sonsuz uykuya dalacağız ve hiç uyandıramayacaklar bizi..!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder