4 Ocak 2011 Salı

Bjk’dan 52 milyon TL’lık KDV Hilesi..

Beşiktaş'a 52 milyon TL vergi şoku

Flaş transferleriyle gündemden düşmeyen Beşiktaş'a Maliye'den vergi şoku geldi.
İhbarlar üzerine Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ'nin 2005-2007 yıllarına ilişkin defterlerini inceleyen hesap uzmanları, muhasebe hilesi yoluyla 52 milyon liralık KDV beyanının yapılmadığını ortaya çıkardı.

Lisanslı ürün satışı sonrasında vatandaştan tahsil edilen KDV'nin sıfır olarak gösterildiği ortaya çıktı. Kulübe 10 milyon liralık KDV cezası kesilirken, konuya ilişkin rapor ilgili vergi dairesine gönderildi. Maliye Bakanlığı, savcılığa suç duyurusunda da bulunacak. Şirketin toplam ödemesi gereken verginin yaklaşık yüzde 47'sini beyan dışı bıraktığı belirtiliyor.

Mecidiyeköy Vergi Dairesi konuya ilişkin işlem başlatırken, düzenlenen raporda kaçakçılık suçu isnat edildiği için ceza üç kat olarak talep ediliyor. Vergi ziyaı cezasının yanı sıra gecikme faiziyle birlikte toplam ceza rakamının 100 milyon lirayı bulacağı belirtiliyor.

İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı'ndan edinilen bilgilere göre rapor doğrultusunda 2005 ve 2007 dönemlerinde yönetici olan Başkan Yıldırım Demirören başta olmak üzere diğer yönetim kurulu üyeleri ile genel müdür ve muhasebe müdürü hakkında suç duyurusunda bulunulacak.
Maliye tarafından düzenlenen raporda vergi kaçakçılığı suçu isnat edildiği için şirketin vergi cezasına ilişkin herhangi bir uzlaşma hakkı da bulunmuyor.

Maliye tarafından düzenlenen raporda vergi kaçakçılığı suçu isnat edildiği için şirketin vergi cezasına ilişkin herhangi bir uzlaşma hakkı da bulunmuyor. Raporda isimleri geçen, dönemin yönetim kurulu üyeleri ve bazı idarecileri yasal sürecin başlamasının ardından bu suçla yargılanacak.

Hesap uzmanları tarafından kesilen cezayı değerlendiren Maliye uzmanları şirketin lisanslı ürün satışı sonrasında vatandaştan tahsil ettiği KDV'yi devlete ödemediğini kaydetti.
Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ 1995 yılında kuruldu. Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) kayıtlı olan şirketin hisse senetleri 2002 yılından itibaren İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) işlem görüyor. Hisse senetlerimizin yüzde 30'u halka açık.
Öte yandan Maliye uzmanları Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ'nin Meclis'te görüşülen vergi ve prim borçlarını yeniden yapılandıran torba kanunundan faydalanabileceğini belirtiyor.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder