7 Şubat 2010 Pazar



DURDURUN ŞU TAKIMI Fenerbahçe 1-1 Diyarbakır

Aytekin Durmaz, Tolga Özkalfa, Koray Gencerler isimli 3 hakem var Turkcell Super Liginde.
Evet, bunlar 1. kategori hakem bu ülkede. İlk ikisi Galatasaray’a son iki haftada 4 puan kazandırdı. Üçüncüsünü bu akşam hep birlikte izledik.
Bu adamları kim yetiştiriyor, nasıl yetiştiriyor, ne öğretiyor, nasıl öğretiyor?
Biz biliyoruz nasıl yetiştirildiklerini. O yüzden şaşırmıyoruz ama hala bu adamlara maç verenlere çok ama çok şaşırıyoruz. Adam 5 dakika uzatma veriyor, o 5 dakikada oyun en az 3 dakika duruyor ama uzatmanın uzatması yok. Atarız diye korktu herhalde.

Gelelim maça, son üç maçın rüzgârı dinmiş. İştahlı ama beceriksiz bir oyun var sahada. Zemin balçık değil belki ama paslaşmaları engel teşkil ediyor. Üstüne Özer, Mehmet ve Semih’in mücadeleci ama sürekli pas hatası yapan oyunları da eklenince güdük bir futbol ortaya çıkıyor.
İstiyorlar ama yapamıyorlar.

Mehmet ve Özer sürekli kanat değiştiriyorlar ama yine de üretkenlik sağlayamıyoruz.
Gol pozisyonları yok değil ama olmuyor işte, zemin topu sektirip duruyor.
Hele ilk yarının son iki dakikasında yakaladığımız 3 ayrı pozisyondan gol çıkmayışı büyük talihsizlik.

İlk yarının dikkat çeken bir başka anı ise Ayman’a istem dışı vuran Semih’in, tam bir dakika boyunca rakibinin gönlünü almaya çalışması. Strateji güzel ve kurnaz…
Ayman bu, kızdırmaya gelmez, ne yapacağı belli olmaz.
Bu pozisyonun devamında Bebbe öyle bir şut çıkardı ki, Volkan dâhil olmak üzere hepimiz direkte patladığı an gördük topu.

Bir de Bilica’nın son adam pozisyonu var. Hakem kırmızı verse kim ne diyebilir. Peki, o hakem kırmızı kart gösterebilir mi? O dakikaya kadar verdiği kararlara baktığınız zaman veremeyeceğini anlıyorsunuz zaten. İşte bunun adına eyyamcılık deniyor. Çünkü o da çok iyi biliyor ki, Fenerbahçe aleyhine verdiği kararların yarısından çoğu hatalı. Dolayısıyla o kırmızıyı çıkaracak hakkı da bulamıyor kendinde. Yani o da her şeyin farkında…

İkinci yarıda farklı değil, istiyoruz, yükleniyoruz ama olmuyor. Özer sakatlanıyor, Guiza giriyor. Değişen bir şey yok ama saldırmaya devam ediyoruz. Yaratıcı olamasak da rakibi sahasından çıkarmıyoruz. Ha attık ha atıyoruz derken, Ayman mucize bir vuruşla atıyor golü 83. dakikada.

Koray Gencerler’e bakıyorum bir tepki var mı diye ama o gayet sakin. Guiza yapılan penaltıyı vermediği için olsa gerek… Bırakmıyoruz işin peşini, yüklenmeye devam ediyoruz ve en sonunda karambolden buluyoruz golü. Santos…

Mehmet Topuz rakibinin boğazına sarıldığı için kırmızı görüyor.
Sen o kırmızıyı İstanbul’un diğer yakasında çıkarsana da görelim senin cesur hakemliğini.

Lugano’da sakatlandı, bakalım nereye gidecek bu işin sonu.

Galatasaray’ın Kayseri’de 2 puan bıraktığı hafta ya da şöyle diyelim, 1 puan kazandırıldığı hafta kendi sahamızda puan kaybediyoruz.

Çünkü hem üretken olamadık, hem de Koray Gencerler isimli bir hakem vardı sahada.

Hepimize geçmiş olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder